Νέα

4/7/2018 - Εργα στο χωρίο μας

Εργα στο χωριό μας
Αρκετ
ά χρόνια έχουμε να δούμε έργο στο χωριό μας, απ την πλευρά του δήμου. Ούτε καν ένα μικρό έργο ανάπλασης ή συντήρησης κάποιου χώρου (πλατείας βρύσης δρόμου -ύδρευσης νεκροταφείου) τα πάντα σταμάτησαν στο όνομα της κρίσης.
Η ένωσή μας στην προσπάθειά της να ομορφύνει τον τόπο  μας αποφάσισε  να πραγματοποιήσει μερικά έργα ανάπλασης, σε μερικά σημεία του χωριού μας, με την έγκριση βέβαια και την εποπτεία του δήμου.
Έργα καλλωπισμού και ποιότητας ζωής των κατοίκων όπως: ανακαίνιση της κάτω πλατείας (πλατείας παλαιού σχολείου), με μεγάλο δωριτή τον Στρατηγό Ιωάννη  Θ. Ρούμπα  και του λαογραφικού μας μουσείου, όπου με έξοδα του Χρήστου Καρα- ΐνδρου αντιπροέδρου  της ενώσεως μας επισκευάστηκε η περίφραξη του σχολείου και τοποθέτησαν περιμετρικά προβολείς για το φωτισμό του κτηρίου
Επίσης, έγιναν ορισμένες παρεμβάσεις και στον δρόμο που ήταν σε άθλια κατά- σταση  που  ξεκινάει απ΄  τον επαρχιακό (σπίτι Χαρίτου) μέχρι λαογραφικό μουσείο και κάτω πλατεία μέσω άμπλα (λακκούβες κλπ).
Συγχαίρουμε το Δ.Σ. της ένωσής μας για αυτή του την προσπάθεια και ευχαρι- στούμε ό°λους αυτούς που  τη στήριξαν οικονομικά.
Θέλουμε επίσης, να παρακαλέσουμε τοΔ.Σ. της ένωσής μας να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και με τη συνεργασία του δή- μου να προβεί και σε άλλες παρεμβάσεις στο χωριό μας, όπως, πρέπει σύντομα να συντηρηθούν τα όμορφα και παραδοσια- κά κάγκελα στην είσοδο του χωριού μας από βρύση πλατανάκι  προς Εκκλησία,  να επισκευαστεί ο δρόμος προς το κοιμητή- ριο (Αγ. Μαρίνα),  καθώς επίσης πρέπει να μεριμνήσει να συνδεθεί το αγροτικό ια- τρείο με internet καθότι δεν είναι δυνατόν σήμερα ο αγροτικός γιατρός να μαζεύει τα βιβλιάρια υγείας συγχωριανών μας και να συνταγογραφεί στο Παλαιοξάρι ή στην Ποτιδάνεια.
Εύχομαι σε όλους να περάσουμε ένα ευχάριστο καλοκαίρι στο όμορφο χωριό μας.

tihioRace

ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ


Στο Τείχιο Δωρίδος βρίσκεται η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου,"Παναγία Βαρνάκοβα". Είναι το πέμπτο αρχαιότερο μοναστήρι της πατρίδας μας .....

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ


Γεννήθηκε στο Τείχιο της Δωρίδας. Πρώτοι ήχοι ο άνεμος, τα νερά που τρέχουν, η βροχή που χτυπάει στις πλάκες, τα αηδόνια, η σιωπή του χιονιού, οι φλογέρες και το κλαρίνο στα πανηγύρια....