Νέα

21/5/2007 - e-mail στο www.tihio.gr από τον Πρόεδρο της Ένωσης Τειχιωτών για το θέμα των σκουπιδιών


e-mail  στο www.tihio.gr από τον Πρόεδρο της Ένωσης Τειχιωτών  για το θέμα των σκουπιδιών


Από τους επισκέπτες του SITE επισημάνθηκαν κάποια προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα του χωριού.
Αναφέρθηκε ότι έχει εγκαταλειφθεί και σκουριάζει το παλιό απορριμματοφόρο της κοινότητάς μας και ότι υπάρχουν πολλά σκουπίδια μεταλλικά, μπάζα κ.τ.λ. εγκαταλελειμένα.
Για τα προβλήματα αυτά έχουμε ως Ένωση Τειχιωτών να αναφέρουμε τα εξής :
To xωριό μας είναι ένα μικρό ορεινό διαμέρισμα του Δήμου Ευπαλίου.Ως κοινότητα πριν την εφαρμογή του Καποδίστρια είχε καταφέρει να είναι πρωτοπόρος έναντι άλλων κοινοτήτων με τα ίδια προβλήματα.
Το θέμα των απορριμάτων είχε αντιμετωπισθεί από την Ένωσή μας με την δωρεά του αποριμματοφόρου αλλά και την δημιουργία χωματερής, γεγονότα και ενέργειες άγνωστες σε άλλες κοινότητες.
Με την εφαρμογή του Καποδίστρια κατέστησαν ανενεργά τα πιο πάνω μέσα επειδή ο Δήμος αντιμετώπισε το πρόβλημα της περισυλλογής των απορριμμάτων ενιαία για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
Πολλές φορές στο παρελθόν ο Σύλλογος του χωριού μας και οι μόνιμοι κάτοικοι , κυριως δε οι νέοι μας , έχουν ευαισθητοποιηθεί και έχουν βοηθήσει για τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου, καίγοντας και μεταφέροντας τα σκουπίδια.
Πάλι φέτος με μεγαλύτερη ένταση θα προσπαθήσουμε να επιφέρουμε ριζοσπαστικότερα αποτελέσματα.
Προτιθέμεθα ως Σύλλογος να πραγματοποιήσουμε δημόσια συγκέντρωση στο χωριό μας, να εντοπίσουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να ακούσουμε τις προτάσεις των συγχωριανών μας αλλά και φίλων μας με ειδικές γνώσεις και απόψεις.
Ζητάμε την συνδρομή των φίλων μας και συγχωριανών μας να βοηθήσουν άλλοι με προσωπική εργασία και άλλοι με οικονομικά μέσα, αλλά και με την υλικοτεχνική βοήθεια του Δήμου μας προκειμένου να διαμορφώσουμε και να δούμε ένα χωριό αλλιώτικο , καθαρότερο, πιο πράσινο. Οι χώροι που είναι πνεύμονες ζωής για το χωριό μας, τα ρέματα, τα μονοπάτια, οι βρύσες κ.τ.λ θα πάρουν μια άλλη όψη και ομορφιά.

Πρέπει και θέλουμε όλοι να βοηθήσετε στην νέα μας εκστρατεία καθαριότητας και ομορφιάς αλλά και στην ευαισθητοποίηση μας να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘ. ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ
tihioRace

ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ


Στο Τείχιο Δωρίδος βρίσκεται η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου,"Παναγία Βαρνάκοβα". Είναι το πέμπτο αρχαιότερο μοναστήρι της πατρίδας μας .....

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ


Γεννήθηκε στο Τείχιο της Δωρίδας. Πρώτοι ήχοι ο άνεμος, τα νερά που τρέχουν, η βροχή που χτυπάει στις πλάκες, τα αηδόνια, η σιωπή του χιονιού, οι φλογέρες και το κλαρίνο στα πανηγύρια....