Το ΚαμπανέλιΤο καμπανέλι του χωριού


Η μικρή καμπάνα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι γεμάτη μνήμες και παιδικές φωνές.
Προερχόμενη από το σχολείο του Τειχίου ήταν αυτή που με τον ήχο της άνοιγε και έκλεινε για πολλά χρόνια την ημέρα των μαθητών του χωριού. Είχε από κάτω της τα νιάτα και την αθώα παιδική ηλικία του Τειχίου.
«Το καμπανέλι» ύστερα από την μεταφορά του στην κεντρική πλατεία και πάλι τα καλοκαίρια έχει από κάτω του τις παιδικές φωνές και τα παιχνίδια από τα Τειχιοτόπουλα.
Στο πεζούλι της εκκλησίας τα καλοκαιρινά βράδια οι παιδικές παρέες διασκεδάζουν και «το καμπανέλι» από πάνω τους μαζεύει χαμόγελα και φωνές για τις μοναχικές στιγμές του χειμώνα.
tihioRace

ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ


Στο Τείχιο Δωρίδος βρίσκεται η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου,"Παναγία Βαρνάκοβα". Είναι το πέμπτο αρχαιότερο μοναστήρι της πατρίδας μας .....

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ


Γεννήθηκε στο Τείχιο της Δωρίδας. Πρώτοι ήχοι ο άνεμος, τα νερά που τρέχουν, η βροχή που χτυπάει στις πλάκες, τα αηδόνια, η σιωπή του χιονιού, οι φλογέρες και το κλαρίνο στα πανηγύρια....