Πεζοπορία Τείχιο - Μονή Βαρνάκοβας

11 Αυγούστου

Το ρολόι δείχνει 4.45 π.μ.νύχτα, το σύνθημα του Θωμά και του Βαγγέλη έχει δοθεί “ξεκινάμε” …

Γκλίτσες και παγούρια απαραίτητα αν και στην διαδρομή μας υποστηρίζουν πάντα αρκετά αυτοκίνητα δίνοντας ασφάλεια στην εκδήλωση . Στην καθιερωμένη ετήσια πεζοπορία μας η συμμετοχή είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερη περιλαμβάνοντας ηλικίες από 10 ετών έως 70!

6.00 π.μ. περίπου*, χάραμα, βρισκόμαστε κοντά στην «ένωση» και η ανηφόρα αρχίζει να γίνεται αισθητή στα πόδια, άλλωστε η πρώτη ώρα πεζοπορίας έχει ήδη περάσει.
7.00 π.μ. περίπου* …στου Φασουλά καλά το πάμε…
8.00 π.μ. περίπου*, οι πρώτοι Τειχιώτες ασπάζονται την εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας. «… βοήθειά μας και του χρόνου να μας έχεις γερούς » είναι η ευχή που ανταλλάσσουν τα διψασμένα χείλια μας .
Τώρα περιμένουν τους υπόλοιπους όπου σε μισή ώρα περίπου θα συγκεντρωθούμε όλοι μαζί στο προαύλιο της Μονής.
9.00 π.μ. ο ήλιος είναι ψηλά, λουκούμι, κρύο νερό και θα παρθεί η απόφαση για την επιστροφή.

*περίπου σημαίνει ότι" δεν δίνουμε σημασία στο χρόνο αλλά στη διαδρομή που είναι θαυμάσια και αποζημιώνει κατά πολύ, την σωματική κόπωση των πεζοπόρων".


tihioRace

ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ


Στο Τείχιο Δωρίδος βρίσκεται η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου,"Παναγία Βαρνάκοβα". Είναι το πέμπτο αρχαιότερο μοναστήρι της πατρίδας μας .....

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ


Γεννήθηκε στο Τείχιο της Δωρίδας. Πρώτοι ήχοι ο άνεμος, τα νερά που τρέχουν, η βροχή που χτυπάει στις πλάκες, τα αηδόνια, η σιωπή του χιονιού, οι φλογέρες και το κλαρίνο στα πανηγύρια....